loading

Rüsselsheimin osaamiskeskus on saanut tehtäväkseen kehittää Groupe PSA:lle uuden nelisylinterisen bensiinimoottorin, joka on erittäin tehokas ja vähäpäästöinen. Uutuusmoottori esitellään vuonna 2022 niin Kiinassa, Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa. Moottori on optimoitu siten, että se soveltuu käytettäväksi monenlaisissa hybridijärjestelmissä.

Uuden sukupolven moottorit tulevat kaikkien Groupe PSA:n tuotemerkkien käyttöön Kiinassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ja täyttävät kaikki näitä markkinoita koskevat tulevat päästövaatimukset. Voimanlähteessä on viimeisintä teknologiaa muun muassa suoraruiskutuksen, turboteknologian ja muuttuvan venttiiliensäädön osalta. Nämä moottorit ovat erittäin tehokkaita, taloudellisia ja vähäpäästöisiä.

“Rüsselsheimissa oli globaali vastuu moottorien kehitystyöstä jo silloin, kun olimme vielä osa GM-konsernia. Uuden sukupolven nelisylinterisen bensiinimoottorin kehitystyö antaa meille tilaisuuden hyödyntää yhtä ydinosaamisalueistamme. Taloudellinen suoraruiskutus yhdistettynä hybriditeknologiaan luo Groupe PSA:lle erinomaisen aseman CO2-päästöjen pienentämisessä”, sanoo Opelin tekniikkapuolen toimitusjohtaja Christian Müller.

Uusi moottorisukupolvi perustuu Groupe PSA:n nykyiseen nelisylinteriseen PureTech-moottoriin, joka on tunnettu tehokkuudesta ja erinomaisesta kaasunvasteesta. Samat ominaisuudet ovat keskiössä myös uuden moottorin kehityksessä.

Vuonna 2022 markkinoille tulevat nelisylinteriset moottorit muodostavat Groupe PSA:lle toisen bensiinimoottoriperheen tunnettujen kolmisylinteristen PureTech-turbomoottorien rinnalle. Kolmisylinterinen moottoriperhe voitti hiljattain ”Engine of the Year”-palkinnon – neljättä kertaa peräkkäin.

Moottoriperheen kehitystyön lisäksi Rüsselsheimin osaamiskeskus vastaa koko konsernin tavara-autojen kehitystyöstä. Groupe PSA on hiljattain perustanut Rüsselsheimiin kaikkiaan 15 osaamiskeskusta, vety- ja polttokennoteknologiasta istuinten kehitystyöhön.

Siirry ylös