loading

Opelin suosittu katumaasturi, Opel Grandland X saa uuden, tehokkaan dieselmoottorivaihtoehdon. Pirteä 2.0-litrainen turboahdettu dieselmoottori sopii vapautta rakastavaan katumaasturiin erinomaisesti ja takaa ajomukavuuden pitkilläkin matkoilla.

Grandland X:n uusi 2.0-litrainen dieselmoottori kehittää 177 hevosvoimaa (@3 750 rpm) ja 400 Nm:n vääntömomentin (@2 000 rpm). Moottori kiihdyttää Grandland X:n nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen 9,1 sekunnissa. Mallin huippunopeus on 214 kilometriä tunnissa.

Jo ennestään moottorivalikoimaan kuuluneen 1.6-litraisen dieselvaihtoehdon rinnalle tullut uutuus on varsin tarkka myös kulutuksestaan – yhdistetty kulutus on vain 4,8 – 4,9 litraa sadalla kilometrillä (NEDC, New European Driving Cycle). Se on aina yhdistetty uuteen kahdeksanportaiseen automaattivaihteistoon, joka on aiemmin nähty vain Opel Insigniassa.

Grandland X:n molemmissa dieselmoottoreissa on erittäin tehokas SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction), joka on osa Opelin pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmää. Se vähentää AdBluen avulla typen oksideja (NOx) moottorin pakokaasuista. Ammoniakkia (NH3) sisältävä vesipitoinen urealiuos reagoi SCR-katalysaattorissa typpioksidien kanssa ja pelkistää ne ympäristölle vaarattomiksi typeksi ja vesihöyryksi.

Uuden 2.0-litraisella dieselmoottorilla varustetun Grandland X:n saa 36 886 euron hintaan. Uutuusmalli on aina Innovation-varustetasoa, jolloin runsaaseen vakiovarusteluun kuuluu muun muassa OnStar eli henkilökohtainen palveluavustaja, liikennemerkkien tunnistus, kuljettajan vireystilan tunnistus, etutörmäyksen varoitus, hätäjarrutus jalankulkijan tunnistuksella, kaistallapitoavustin sekä takana matkustavia ilahduttavat lämmitettävät takaistuimet. Opel Grandland X -malliston hinnat alkavat 25 730 eurosta.

Opel Grandland X 2.0 CDTI A8 ensiesittelyssä Opel-jälleenmyyjillä 16.-18. maaliskuuta 2018.

Siirry ylös